SMS-noveller
og litteratur på mobilen

  • Om SMSpress
  • Spørgsmål og svar

Levende litteratur i lommeformat

På SMSpress udgiver vi SMS-noveller, gys, digte og litteratur til mobilen i Danmark, Norge og Sverige. Vi har mange spændende udgivelser fra en række anerkendte forfattere, der har skrevet specifikt til mobil-mediet.

Man modtager typisk en SMS-novelle som beskeder sendt til ens mobil fra hovedpersonerne i historien. Nogle gange er man en del af historien, andre gange er man en flue på væggen. Alt afhængig af, hvad forfatteren har tænkt, der skal ske. Der er altså ikke tale om almindelige bøger, der er ”klippet op” i beskeder.

Meget af mobil-litteraturen leger med virkelighedsbegrebet og mobilens tekniske muligheder. Det gør fortællingerne meget livagtige. Du kan for eksempel aflytte beskeder lagt på en telefonsvarer, få en besked fra en stalker, der skriver fra et ukendt nummer, eller selv påvirke fortællingens slutning.

SMSpress er et avanceret teknisk forlag med alle tilgængelige muligheder inden for mobilmediet. Teknikken udvikles løbende af Computopic, der er i ejerkredsen, og som i dag leverer mobilløsninger til størsteparten af de danske kommuner og biblioteker.

Nye formater
På SMSpress eksperimenterer vi løbende med litteratur i nye formater. Også formater, der giver læseren mulighed for selv at prøve kræfter med SMS-litteratur. Vi har i samarbejde med Projekt Ny Læring lanceret den digitale platform moby.dk (beta), hvor man kan læse, skrive og udgive litteratur på mobilen.

Vi håber, du får en god oplevelse.
SMSpress-teamet

En del af Danskernes Digitale Bibliotek

SMSpress er blevet godkendt af Danskernes Digitale Bibliotek. Du kan derfor låne vores udgivelser gennem bibliotekerne. Ca. 40 af landets kommuner har licens til SMSpress, hvilket gør, at over halvdelen af landets befolkning kan benytte sig af tilbuddet.

Det Kongelige Bibliotek

Det er med stor glæde og udelt begejstring, at vi kan meddele, at Det Kongelige Bibliotek har valgt at udvide indsamlingen af litteratur til også at omfatte SMS-noveller udgivet på SMSpress. Genren er dermed blevet anerkendt som en fuldgyldig del af kulturarven på lige fod med andre bøger og udgivelser.

Redaktør

Kim Baasch (kb @ smspress.dk)

Redaktør

Chr. Winther (cw @ smspress.dk)

Systemudvikler

Mark Ludwigs (ml @ smspress.dk)

IT-arkitekt

Søren Schmidt Kriegbaum (ssk @ smspress.dk)

Salg og marketing

Lasse Baasch (lb @ smspress.dk)

Kontaktinfo

SMSpress • Falkoner Alle 1, 2. Sal • 2000 Frederiksberg • Telefon 6915 0970 • Email: info @ SMSpress.dk

 

Kundeservice

Kontakt kundeservice, hvis du ikke har fundet svar på dit spørgsmål i “spørgsmål & svar”. Husk at skrive dit mobilnummer i mailen, så vi kan lokalisere en evt. fejl. Vi forsøger at svare på din henvendelse inden for 1-2 arbejdsdage. Email: support @ smspress.dk

Spørgsmål & svar

Herunder finder du de oftest stillede spørgsmål vedrørende vores udgivelser. Bemærk, at du under hver udgivelse finder infomation vedrørende den enkelte udgivelses omfang og pris.

1. Er SMS-udgivelser en bog, der er delt op i SMS’er?

Nej, det er det ikke. Næsten alle vores SMS-udgivelser er skrevet specifikt til mediet, og forfatterne har brugt virkemidler, der kun findes i SMS-litteratur, såsom tidspunkt for afsendelse, forskellige afsendernavne og det korte format som en aktiv del af historierne.

2. Kan man svare tilbage på en SMS-novelle?

Nej, det kan man som udgangspunkt ikke. Medmindre novellen specifikt står anført som en læserstyret eller interaktiv SMS-novelle, er det ikke meningen, at man skal besvare SMS-novellen.

3. Jeg modtager ikke min SMS-novelle?

Kontrollér, at du har indsendt den korrekte kode. Der skal være mellemrum mellem ”SP” og titlen. Du skal ligeledes huske at svare ”SP JA” for at starte SMS-udgivelsen. Modtager du stadig ikke din SMS-udgivelse, er du velkommen til at kontakte kundeservice nedenfor.

4. Hvordan afmelder jeg SMS-udgivelsen?

Du kan til enhver tid afmelde dig ved at sende "SP STOP" til 1277. Så modtager du ikke længere beskeder fra udgivelsen.

5. Kan jeg sende en SMS-udgivelse til en anden?

Nej, det kan du ikke. Man kan ikke foretage et køb til en andens mobiltelefon.

6. Kan jeg modtage SMS-udgivelser på alle typer mobiltelefoner?

Ja, det kan du. Uanset om du har en smartphone eller en almindelig mobiltelefon, kan du modtage SMS-udgivelserne. Vi understøtter alle typer mobiltelefoner.

7. Kan jeg modtage mere end én SMS-udgivelse ad gangen?

Nej, det kan du ikke. Der er sat en begrænsning på en ad gangen, da mange af SMS-udgivelserne har flere afsendere i historien, og historierne ville på den måde flette sig ind i hinanden og vanskeliggøre overblikket.

8. Hvis jeg køber en SMS-novelle, bliver jeg så automatisk tilmeldt en SMS-tjeneste?

Nej, det gør du ikke. Vi er ikke en SMS-tjeneste, men et forlag. Du skal aktivt købe en SMS-udgivelse ad gangen. Du modtager heller ikke andre informationer end selve SMS-udgivelsen.

9. Hvad koster en SMS-novelle?

En SMS-novelle koster typisk mellem 10-25 kr. + én alm. SMS-takst ved bestilling. Beløbet dækker hele udgivelsen og bliver trukket via mobilregningen, når du bekræfter dit køb under tilmeldingen.

10. Husk, at du kan låne SMS-noveller via dit lokale bibliotek

Hvis du er biblioteksbruger, kan du uden beregning læse SMS-noveller. Vælg dit bibliotek i menuen øverst på siden, og validér dig med dit lånerkort og mobilnummer. Valideringen holder i 6 måneder og skal herefter fornyes.

Kontaktinfo

SMSpress • Falkoner Alle 1, 2. Sal • 2000 Frederiksberg • Telefon 6915 0970 • Email: info @ SMSpress.dk

 

Kundeservice

Kontakt kundeservice, hvis du ikke har fundet svar på dit spørgsmål i “spørgsmål & svar”. Husk at skrive dit mobilnummer i mailen, så vi kan lokalisere en evt. fejl. Vi forsøger at svare på din henvendelse inden for 1-2 arbejdsdage. Email: support @ smspress.dk