Læserstyrede SMS-noveller, digte
og litteratur på mobilen

Hvad

SMS-litteratur er fortællinger i lommeformat – Vi udgiver SMS-noveller, gys, digte og litteratur til mobilen i Danmark, Norge og Sverige.

Vores udgivelser egner sig til undervisningsbrug fra folkeskolens mellemtrin til videregående uddannelser.

Det kompakte format, tidsfaktoren og afsenderen er afgørende for genren, der udfolder sig over en periode på et par dage eller en uge.

SMS-novellen er en moderne føljetonfortælling, der kaster læseren ind midt i livagtige historier som en flue på væggen. Typisk følger man som læser en SMS-korrespondance, og i nogle historier kan man være med til at afgøre fortællingens udfald. Der er altså ikke tale om almindelige bøger, der er “klippet op” i SMS’er.

Hvorfor

SMS-litteratur præsenterer litteraturen direkte på elevernes foretrukne medie, mobilen. SMS-fortællingerne gør det muligt at knytte alle danskfagets kernestofområder – litteratur, sprog og medier – sammen.

Formatets brug af sproglige og fortællertekniske virkemidler såsom afsender/modtager, direkte tale og henvendelse, samt mobilens rolle i fortællingen, gør det oplagt at diskutere forfatterens brug af netop disse og analysere, hvordan det påvirker litteraturen. Hvem skriver? Hvilket univers befinder vi os i? Hvordan bliver SMS-sproget benyttet? Og hvilken rolle spiller tidspunktet for SMS’ernes ankomst for læseoplevelsen?

De klassiske analysemodeller kan benyttes og udfordres, da eleverne selv skal sammenstykke den røde tråd ud fra “brudstykkerne” givet i SMS’erne. Eleverne bliver en integreret del af litteraturen med fortolkningen i højsædet.

Man har altid sin mobil på sig – litteraturen bliver derfor en aktiv del af hverdagen, og det samme gør samtaler med danskfagligt indhold, når beskeder modtages uden for skoletiden.

Hvordan

Som underviser modtager du, foruden SMS-novellen på din mobil, et undervisningseksemplar af manuskriptet (PDF) til den valgte SMS-novelle, mens eleverne får litteraturen sendt til deres mobiler.

Find den udgivelse, du synes, er interessant, og bestil den ved at sende en mail til redaktør Kim Baasch på kb @ smspress.dk med alle modtagernes mobiltelefonnumre samlet i et excel-ark, udgivelsens titel, ønsket startdato, samt skolens EAN-nummer, navn og adresse.

Modtagerne har ingen udgifter, da der betales SAMLET for hele klassesættet via fakturering direkte til skolen.

Man kan altid afmelde historien ved at sende “SP STOP” til 1277.

Det er også muligt at låne SMS-litteratur via dit lokale bibliotek – ganske gratis.

Ring og hør mere på tlf. 6915 0970

Udgivelser og undervisningsmaterialer til folkeskolen

Har jeres skole abonnement til Clio Onlines læringsportaler (bl.a. Danskfaget.dk), er det muligt at modtage en række SMS-noveller gratis som klassesæt.

Se udgivelser inkluderet i Clio-abonnementet Læs mere på clioonline.dk

Undervisningsmaterialer til gymnasiale uddannelser

I samarbejde med Gyldendals Litteraturportalen er der udarbejdet undervisningsmaterialer til en række SMS-noveller. Materialet henvender sig til de gymnasiale uddannelser.

Besøg Litteraturportalen